Boer & Koe

Ons vlees komt van het biologische vleesbedrijf ‘t Hoogeveld in Eelde. Boer Sytze en boerin Alma van der Goot werken al vele jaren in natuurgebied De Onlanden met Limousin koeien; een soort dat goed gedijt in een natuurlijke omgeving. Perfect dus voor het drassige landschap van De Onlanden.

De volledig gesloten cyclus op ‘t Hoogeveld maakt het product optimaal biologisch. De bevruchting van de koeien en de bevallingen gebeuren  in 99% van de gevallen op natuurlijke wijze. Kalfjes blijven negen maanden melk drinken bij hun moeder en het vee krijgt voer van de eigen landerijen. Moet er worden bijgevoerd, dan gebeurt dat altijd met 100% biologisch voer. De mest wordt gewoon weer op de eigen landerijen verwerkt.

Rondom de boerderij is het prachtig wandelen en heerlijk spelen. In de winter zijn de Limousins te bekijken vanaf het bordes boven de stallen, vandaar de naam ‘Kijkboerderij’. In de zomer begrazen de koeien de weidegebieden en is het fijn vertoeven tijdens de jaarlijkse Open Dag op het erf van de boerderij.

Klik hier voor meer informatie over de Limousin koe

Klik hier voor de website van ‘t Hoogeveld