Slacht

Bij [H]EERLIJK VLEES streven we naar 0% voedselverspilling. We passen het aanbod van het vlees zo goed mogelijk aan op de vraag. Dit bereiken we door pas als er voldoende kopers zijn voor de  koe, de slacht in te plannen. Ook stellen we orgaanvlees beschikbaar voor verkoop. 

VOORRAAD?

Alle vleespakketten gaan direct van het slachthuis naar de klant. We hebben dus geen voorraad. Bij de pakketten in de webshop staat wel voorraad vermeld, dit geeft het aantal pakketten aan die er nog van de te slachten koe afgehaald kan worden.

IN HET SLACHTHUIS

Wij werken samen met het Slachthuis Zuidbroek. Dit is een modern en kleinschalig slachthuis waar de broers Antonides met veel passie en respect voor dier en milieu werken. Het slachthuis voldoet aan de Skal-normen.

Na de slacht begint het proces van dry agen, ofwel droog rijpen. Dit rijpen verhoogt de malsheid en komt de smaak van het vlees ten goede. Het dry agen gebeurt in een donkere cel met een hoge luchtvochtigheid bij een temperatuur tussen de 0 en 1 graad Celsius, waar het vlees wordt opgehangen en tien dagen de tijd krijgt om te rijpen. Tijdens het dry agen wordt het bindweefsel door de aanwezige enzymen afgebroken, waardoor het vlees malser wordt en de smaak intenser. Als het vlees voldoende is gerijpt, begint het inpakken, prijzen en invriezen van het vlees. We vermelden de bereidingswijze op het etiket. Ook dit vindt plaats in de slachterij. Vakkundig en met zorg snijden de slagers diverse soorten rundvlees uit.

Op de dag van de levering gaat [H]EERLIJK VLEES naar het slachthuis om de pakketten aldaar klaar te maken. We sorteren het vlees in stevige papieren tassen, per pakket per klant. In het zomerseizoen zetten we na het inpakken de pakketten nog even weer terug in de koelcel, waarna we beginnen met onze bezorgroute. Onze koeltassen zorgen ervoor dat het vlees diepgevroren blijft tijdens het vervoer.